25 mars 2010

Demonstrasjonen mot bommen i Trondheim

Det var ikke mange fremmøtte, ca 100. Det var mange journalister, både fra Adresseavisen og NRK, som filmet og intervjuet demonstrantene.
Det ble holdt opp plakater som oppfordret til tuting fra forbikjørende, og biler tutet villig vekk, også de som stod parkert utenfor. Alle ropte "Rita du lyver".
Demonstrantene fikk komme inn når saken ble tatt opp, behandlingen startet litt over kl. 19.00. Først var det noe småsaker som ble tatt opp. Det var en interessant opplevelse å sitte der på galleriet og bivåne "aktivitetsklubben" -altså bystyret, som satt under. De fleste av bystyremedlemmene satt med andre aktiviteter. De fleste hadde bærbar pc foran seg, og fra galleriet ser man pc'skjermene som viste at svært mange satt og twittret, facebook, eller satt å lekte med Ipod'ene sine. En representant fra Arbeiderpartiet måtte vekkes, da hun hadde "sovet i timen" og ikke fikk med seg at det var avstemming. Hun var tydelig i en annen verden og visste vel ikke hva hun stemte på i den saken. En annen representant i bystyret fra de Røde, entret talestolen og beklaget at han hadde stemt i forrige bystyret på noe han ikke var klar over hva han stemte på. Ja, slik er forsamlingen i bystyret i Trondheim.

Kristian Dahlberg Hauge fra FrP la frem saken om å stoppe bompengestasjonene, han fikk støtte fra Svein Otto Nilsen fra Demokratene, og selvsagt fra Enoksen i FrP. Dahlberg Hauge la frem saken på en kraftfull, glimrende måte! Enoksen forsvarte den med like stor kraft, som det stod all respekt av! Resten av røkla støttet "Dronen fra Hitra". Mens saken var til behandling, så tutet det massivt fra biler utenfor, som demonstrerte sin avsky mot det vedtak som var gjort. Unge frøken Guri Melby fra partiet Venstre entret talerstolen og uttalte endog "Verken de som tuter utenfor eller noen av dere der oppe på galleriet (altså oss demonstranter) har noe dere skulle ha sagt i denne saken. Det tross at Dahlberg Hauge hadde lagt frem at kommunestyrer i kommunene omliggende Trondheim hadde ytret sterke ønsker om stans.

Det spilte altså ingen rolle for Venstre i Trondheim hva innbyggerne massivt ønsket.
Samtidig gir bystyremedlem Erling Moe (V) torsdag kveld følgende sms-kommentar på demonstrasjonen overfor adressa.no:
«En pinlig demonstrasjon med et dårlig eksempel for deltakende barn og unge i hvordan demokratiet fungerer. Barnslig, og svekker saken deres. De snudde ryggen til bystyret og ropte til ordføreren.»

-Men herr Moe; er det slik et demokrati skal fungere da?
Er det ikke folket som skal bestemme, - om landet fungerer demokratisk?
Kaller du det demokrati å tvinge gjennom en sak med så stor massiv motstand som er fra folket?
Synes herr Moe at det er akseptabelt å lære våre barn at det er helt ok å lyve når man er politiker? Slår man opp på benevnelsen landsforræderi på wikipedia, så leser man at det er landsforræderi når regjerende makt i et land massivt går mot folkets vilje. Synes du og dine medsammensvornes rolle som landsforrædere er gode forbilder for oppvoksende generasjon?
Vett og forstand, -der det ikke er mer, er det ikke mer å hente...

De fleste av oss vet heldigvis forskjell på rett og galt, også når det gjelder løgn og rettskaffenhet.
Man kan spørre hva Erling Moe fra Venstre har å gjøre i et bystyre, når han ikke har høyere moral, enn at han representerer løgn og bedrag, - med de signaler han har vært med på å gi våre barn i denne bompengesaken, og med deres kvinnelige representants uttalelse.

Da saken ble nedstemt reiste de fleste demonstranter på galleriet seg, og vendte bystyret ryggen. Senere da den var et faktum, ropte flere ned til "dronen og lakeiene"; Løgnere, forrædere, og flere klare meldinger på sviket mot innbyggere i, og utenfor Trondheim.

Det er med beklagelse å si at FrP ikke nådde frem i bystyret i Trondheim.
Og det er med stor forakt jeg ønsker ordfører i Trondheim -dronen fra Hitra, dit pepper'n gror, og det samme med hennes forrædere i bystyret i Trondheim. De skulle skjemmes av å kalle seg politikere for folket, for det er ikke dette folket har stemt frem.
Hun vant valget på å fjerne bomringen, med lovnad om at den ikke skulle opp igjen, ei heller annen brukerfinansiering.

Rita Ottervik vil for alltid fremstå for meg som et kvinnelig symbol i politikken på løgn, svik og bedrag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.