06 april 2016

Panama Papersavsløringene og norsk mafia

The Panama Papers: An Introduction
Hvem kan man stole på lenger her i samfunnet når man ikke kan stole på domstolenes høyeste organ Høyesterett? Ikke kan man stole på bankene, ikke kan man stole på advokater og ikke kan man stole på politikere. En politietat som er korrupt, som henlegger saker der deres egne har brutt loven.

Her til lands opplever vanlig arbeidsfolk å bli flådd med stadig mer skatter og avgifter. Det er bomringer rundt hver en sving med pengekrav, men viktigst er kanskje overvåkingen av hver borger som ligger i disse elektroniske passeringene. Dette edderkoppnettet som i dag herjer med befolkningen er blitt synlig for stadig flere. Man er vitne til at finansmakten, og rettsapparatet helt fra advokater opp til høyesterettsdommere, danser på de sider av bordene som tjener de mest. En bande som har fått holde på i fred, beskyttet av norsk presse. Folk som har rørt ved denne kreftsvulsten med spredning i hele "maktfordelingsprinsippet" har blitt kalt konspirasjonsteoretikere og latterliggjort. Resten av befolkningen har satt sin tillit til norsk presse. For de er jo ærlige og redelige og har ingen personlig agenda i det de leverer. Eller? Etter Panama Paperavsløringene ser nå alle hvordan det er fatt.

Faksimile tatt fra Dagsavisen her

Eva Joly som har jobbet som korrupsjonsjeger i Frankrike i 25 år, mener at Norge og de land som er berørt må starte politietterforskning som følge av avsløringene. Hun mener etterforskningen bør ta sikte på å ta hovedpersonene som er de rike som har opprettet selskapene, men også de som har lagt tilrette for skattesvindelen, bankene og advokatfirmaer. Vi er lei de kriminelle virksomhetene til bankene, sier Joly. Det skal være sikkert at vi er Eva Joly!

Norsk Rikskringkasting gjør sitt for å skjule kriminaliteten blant hvitsnippene. Da er det naturlig å spørre hvilken rolle redaktøren i NRK har i Panama Papers-saken, og om han selv har plassert penger i slike skatteparadis ved hjelp av advokatkontoret Thommessen, siden redaktøren har fjernet siden som omtaler advokatfirmaet Thommessen, fra NRKs nettside

Siden til NRK lå her
Her ser man siden er tatt ned, samme dag.


Den var linket til Dagens Næringsliv, som per dags dato enda har den oppe. Dette er en høyaktuell sak i forbindelse med Panama Papers-avsløringen, slik jeg ser det. Pressen er ellers dyktige til å linke til saker som kan henge ut folk ytterligere. Men her velger de altså å slette spor.
Bakgrunnen for rettssaken var en begjæring fra Økokrim om innsyn i advokatfirmaet Thommessens klientkonto. Økokrim ville vite hvem som mottok drøyt 2,4 millioner kroner, som angivelig stammet fra straffbare handlinger begått av de tre tiltalte i den såkalte Fortuna-saken. Høyesterett avsa dom at Økokrim ikke kunne få innsyn i advokaters klientkonti. Noe som vil følge senere begjæringer om innsyn i advokaters klientkontoer. Slik kan advokater og firma de representerer hjelpe norske folk med pengeoverføringer, uten at Økokrim får mulighet til å sjekke de forhold. Derfor anser jeg Høyesterett høyst delaktig i Panama Papers-saken. Høyesterett bør etterforskes også. Hvordan ser deres konti ut?

Jeg tar skjermdumper og legger ved, da jeg ikke lenger stoler på de sortkledde i norske domstoler, eller at andre av deres interessenter lar slikt bli liggende. Har man mektige og pengesterke venner får man fjernet mange spor. Hva kan forsvinne med å skylde på datahacking og systemkrasj, der man ikke ønsker publisitet om saker? Man husker Dommerforsikringssaken, der de hevdet at dommerforsikringene ble blåst i lufta med bomben i regjeringskvartalet. De løy, for de hadde ikke sine legitimiteter i orden og således ingen signerte dommerforsikringer der, for de dokumenter var lagret hos Domstoladministrasjonen i Trondheim. Anbefaler lesere å laste ned og skrive ut og lagre dokumentene.  Her ligger kjennelsen fra Høyesterett. 

Jeg sendte spørsmål til NRK Brennpunkt på Facebook, med spørsmål om hvorfor de hadde fjernet siden fra deres nettsted. Jeg fikk dette svaret som jeg har tatt skjermdump av:Onsdag morgen, 06.04.16 får jeg nytt svar fra Brennpunkt. Der de skriver at NRK hadde en avtale om å publisere DN-saker for noen år tilbake, den avtalen er nå avsluttet, og det virker som at alle DN-sakene våre nå er fjernet fra arkivet, - skriver Brennpunkts representant på Facebook. Det virker heller någet suspekt at en slik avtale skulle gå ut dagen etter Panama Paper-avsløringen. Før jeg tror på at en slik avtale har foreligget vil jeg se den. Dette stinker verre enn fraumarkene på Frosta i vårgjødslinga! Andre medier bør få avtalen frem i lyset, om redaktør for NRK ikke viser den selv.
Skjermdump fra Dagens Næringsliv. Hele saken kan leses her. 
(Kommentar over bildet er min egen.)


Skjermdump fra Aftenposten. Saken kan leses her.
Økokrim har hatt norgeshistoriens største korrupsjonssak på bordet i flere år. Etterforskningen resulterte i at Yara tre år senere måtte betale en foretaksbot fra Økokrim på 295 millioner kroner for tre tilfeller av grov korrupsjon. Det var imidlertid flere utbetalinger i regnskapsmaterialet fra Balderton som Økokrim aldri etterforsket. Jeg lurer på hvor mye penger enkeltpersoner i Økokrim fikk for å unnlate å ettergå de utelatte utbetalinger fra selskapet, i granskingen. Økokrim har hatt tilgang på dokumentasjon om bestikkelsene i Yara i hele fem år, uten å foreta seg noe. Disse skal representere staten og jobbe mot økonomisk kriminalitet? I stedet for å ettergå de store bandittene, så jaktet de heller Torbjørn Myhre til døde, i det tidsrom  Kan de sove godt om natten?Craig Murray skriver:
Ikke forvent en ekte publisering av vestlig kapitalisme. De skitne hemmeligheter vestlige selskaper driver med vil forbli upublisert. Forvent treff på Russland, Iran og Syria, og noen bittesmå for "balansering" fra vestlig land som Island. En superkjendis eller to vil bli ofret - noen allerede med demens. Bedriftens media - The Guardian og BBC i Storbritannia - har eksklusiv tilgang til databasen som du og jeg ikke kan se. De beskytter seg mot selv å se de vestlige bedriftenes sensitiv informasjon ved bare å se på de dokumentene som er brakt opp av spesifikke søk som FN- sanksjoner troller til. Glem aldri at Guardian knuste sine kopier av Snowden filer på instruksjon av MI6.

- Leste vi nettopp om Spetalen hos en av finansavisene?

Aftenposten sitter på alle dokumentene. Jeg forventer at Stanghelle offentliggjør samtlige av bandittene som måtte befinne seg i tiltrodde maktstillinger i tjeneste for landet og det norske folk. Stanghelle skal også ha et ettermæle etter sin tid i norsk presse.

I ettertid har jeg sett avisen Politiken i Danmark avslørte Panama Papers-forholdene for hele tre år siden. Hvorfor har norsk pressekorps vært tause om det i alle de år?

Vil det i Panama Papers's saken skje mord, for å skjule svindelen, vil folk bli truet på livet om de tyster, vil det skje "tilfeldige" ulykker med involverte eller blant folk som rører i materien og stiller spørsmål? Ja, hvem skal man lenger stole på her i samfunnet, når både høyesterett, advokatvirksomheter som skal forvalte lov/rett/moral- er blitt del av mafia, politikere som støtter de og deltar, og en presse som beskytter de. Det finnes ikke struktur lenger her i landet. Alle holdepunkter er borte.

Jeg ønsker at mediene foretar spørreundersøkelser, om hvilke holdninger folk gjengs over i landet har til svart arbeid disse tider. Om det er blitt endringer i moralen til alminnelig folk, i takt med hvitsnippbandittenes svindel i samfunnet.

Verdt å lese:
                 Like barn leker best.
Det tette båndet mellom DNB-direktør Rune Bjerke og Jens Stoltenberg
                                 
Skjermdump fra Dagbladet 10. juli 2013

På bakgrunn av dommen i Høyesterett, som nekter Økokrim innsyn i advokaters klientkontoer, så lurer jeg på hvem i norske rettsmyndigheter som beskyttes i saken mot Eirik Jensen, der rettsmyndighetene har besluttet at saken mot han skal føres for lukkede dører, tross at Jensen selv vil ha åpen rett.
" 

Flere vitner fra Cappelen-nettverk

 
Aktor går gjennom flere sentrale vitner, tre av dem er dømt for å ha vært en del av Gjermund Cappelens narkotikanettverk. – Det er flere kallenavn vi ikke har klart å identifisere, sier Alfheim.
"Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.