25 februar 2014

Bistandsmidler og folkeran

Utenriksminister Børge Brende (H) vil at Norge skal kutte bistanden til Uganda med 50 millioner av totalt flere hundre millioner. Han vil at pengene skal gå til ikke-statlige organisasjoner som jobber for menneskerettigheter og demokrati. Når ble slike pengestøtter brukt på befolkningen og det de er ment til? Museveni signerte denne uke en ny lov som innebærer at homofil aktivitet kan straffes med livsvarig fengsel. Den norske staten har varslet at Uganda får mindre bistandsmidler, og bruker det som sanksjonsform, for å tvinge landet til å endre loven. Den ugandiske statslederen gir blanke i om den lusesummen blir tatt vekk.
Han har vel grafset til seg så han lever vel i all fremtid av alle de milliarder som er gitt fra flere av de vestlige land gjennom mange år.Vi ser stadig at pengene går til korrupte maktpersoner, som er satt til å forvalte midlene, uten at den norske stat har noen som helst kontroll på hva pengene brukes til. Her i eget land må folk knegå NAV for å få hjelp om de trenger det, og norske politikere hopper bukk over Grunnloven som skal verne våre rettigheter i domstolene, om folk trenger å prøve sine saker der. De burde kanskje se til at menneskerettighetene ble fulgt her i eget land, før de tar på seg den store oppgaven å frelse verden? Det ble avslørt i blant annet Dagbladet allerede sommeren 2011 at Ugandas statsleder brukte av bistandsmidlene til å kjøpe seg privatfly til 267 millioner. Siden år 2000 har Uganda fått over 3,5 milliarder i bistandsmidler fra Norge. Tross denne vanvittige privatbruken av pengene som er gitt, så har den norske stat fortsatt å pøse ut av det norske folks penger, til denne griske statslederen, som ikke har brukt pengene på befolkningens fattige og trengende. Børge Brende med sitt parti Høyre har sittet på Stortinget og har vært ved makten også i den perioden. Stortinget hadde også et ansvar for å reagere der en regjering rundstjeler befolkningen og sender pengene ukontrollert ut av landet slik. Eller vet de hva de gjør, og handler bevisst med å rundstjele befolkningen? Det kan se slik ut, siden de fortsetter å pøse på med bistandsmidler, tross deres viten.

Ungdomspolitikere Abu Matovu flyktet fra Uganda, etter å ha blitt torturert av den ugandiske presidenten Yoweri Musevenis hemmelige politi. Han skriver i en kronikk på VG-pluss at norsk bistand er med og holder dikatoren ved makten, og mener at Uganda er et godt eksempel på hvordan norske skattepenger kastes ut av vinduet. Etter 50 år med bistand fra Norge er landet fremdeles dikatorisk styrt. De rike er blitt rikere og de fattige fått det verre. Han mener vi må holde den norske regjeringen ansvarlig for pengene som blir gitt i bistand, og at gitt feil gjør bistandsmidlene enorm skade. Han mener dårlig bistand fører til avhengighet, latskap, korrupsjon og byråkrati. I nesten tretti år har landet vært preget av korrupsjonsskandaler, der kolossale bistandssummer er blitt stjålet. De skyldige får fortsette ved makten også etter at tyveriene blir avslørt. Han mener videre at Norge bør kutte all bistand til Uganda nå og ikke starte å gi mere før vi får se regnskapene fra de ugandiske myndighetenes pengebruk.

Europaminister Vidar Helgesen (H) ser ut til å være av samme ulla. Grafser til seg av folkets bistandsmidler uten blygsel. Han mottok penger av bistandsorganisasjonen til personlig boliglån. Milliongevinsten beholdt han selv, skriver NRK. De vet å sko seg kameratene i den politiske eliten. Hva ville skjedd om en meningmann forsynte seg så frekt av eksempelvis NAV's pengepott? Gud hjelpe den!

Norge gir stadig mer i bistand. Fra 2012 til 2013 har man økt bistanden med 5,2 milliarder, som da utgjorde hele 32,8 milliarder.

Skjermdump fra Forskning.no. Hele saken kan leses her.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.