28 mars 2015

"Langust og korsnebb" av Doremus, rydder opp der pressen leverer tøv.

Kom i dag over en blogg ved navn "Langust og korsnebb".
Forfatter av bloggen skriver under pseudonym og kaller seg Doremus.
Denne bloggeren retter fokus og korrigerer feil i opplysninger som mediene presenterer oss lesere.
Jeg liker den slags. Mediene skal drive folkeopplysning. Ikke politikk, slik de har drevet gjennom flere tiår, og driver i dag, med å forsøke å villede lesere i en politisk retning.
Det hender jeg titter innom Dagsavisen, en sosialdemokratisk avis i Oslo. Det var der jeg kom over flere profilerte sosialister som skrev harniske meninger om slike bloggere som denne Doremus. Det var rettet direkte angrep på pseudonymet Doremus. Enn at denne er tatt opp og gitt plass også i Journalisten.no og Manifest Tidsskrift (med prosjektstøtte fra Fritt Ord)! :)
Doremus skriver også fast som blogger i Dagbladet . Det kan virke som at det overgår deres forstand. Tenk at en som fremstår anonym kan få pille sosialistene på nesa slik! Det er ikke måte på lavmål etter deres syn.
Avisene som bloggeren Doremus presenterer sine skriverier i, vet hvem bloggeren er.
Hvorfor kritiserer de negativt denne bloggeren for å skrive anonymt? Avisene tillater jo ellers at folk får skrive under pseudonym i kommentarfelt i de fleste av nettavisene, så lenge de tilkjennegir seg med mailadresser som viser deres fulle navn, eller oppgir navn til redaksjonene.
Man kan tro at sosialistkorpset som lenge har forsøkt å holde monopol på politisk korrekt propaganda nå har mistet mulighet til å sende sosialistmobben på nett etter denne bloggeren.
Støtter i så måte Doremus' valg om å skrive under pseudonym. Så lenge det er sannhet som presenteres, bør det være revnende likegyldig hvem som leverer den!
Pressekorpset bør gå i seg selv og sørge for å levere kvalitet i arbeidet som folkeopplysere, der deres eget fagblad Journalisten har skrevet om den manglende tillit pressen har i befolkningen.

Det er ikke så lenge siden hele pressekorpset ble satt på potta for slett arbeid av pressens tungvekter Hans-Wilhelm Steinfeldt. Vi skal merke oss den kritikken!
Når folk ikke lenger tror på det som leveres av opplysninger gjennom mediene, så bør pressens høvdinger med ansatte selv forstå at det må en opprydding til.


Jeg anbefaler så langt å følge bloggen "Langust og korsnebb", og spre den på deres nettsider. Sannhet trenger vi mer av i dette samfunnet!
(Den er også lagt til som link under mine nettsteder til høyre i margen.)

En journalist forteller hvordan mange journalister i dag utfører jobben. Hør:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.