31 januar 2015

Romskrot og forurensning. Hva og hvem koster opprydningen?

Det er ikke bare jorda mennesker forsøpler. Verdensrommet er fullt av skrot og søppel etter at myndigheter verden over har tillatt sendt opp raketter, satellitter og missiler, som nå er forlatt og går i bane rundt jorda. De utgjør en konstant kollisjonsfare for satellittene som er nødvendig for at jordas kommunikasjonsutstyr skal fungere som det skal. Ja, hvor avhengig er vi, av all denne teknologien? Er det på tide å gå noen år tilbake og kutte ut noe av alt dette som fører til enda mer forsøpling av verdensrommet?

En rapport fra det amerikanske forsvarsdepartementet til kongressen, som ikke er publiserte kaller i følge Telegraph verdensrommet for stadig mer overfylt.


"Rapporten advarer mot at kollisjoner mellom satellitter eller store biter romskrot kan sende tusenvis av avfallsbiter rundt i bane, og at hver av dem kan ødelegge flere satellitter.
Denne kjedereaksjonen kan gjøre noen baner så tettpakka med skrot at de blir ubrukelige for kommersielle og militære satellitter, advarer Pentagon. I tillegg står GPS-systemer, telefonlinjer, TV-signaler og værmeldinger i fare ved eventuelle kollisjoner.
"
Den senere tid har vi erfart at mobilnettet stadig har vært ute av drift. Kan det ha en sammenheng?
I dag blir mennesker pålagt klimaavgifter innen det meste av kjøretøy og oppvarming. Hva blir de klimaavgiftene brukt til? Hvem koster og hvilket budsjett går opprydningen i verdensrommet fra? Bør ikke folk få vite mer om slike alvorlige ting? Man kan ikke se tabloidavisene skrive noe om dette. Hvorfor skriver de ikke om så alvorlige ting som forsøplingen av verdensrommet, som angår og rammer oss alle?

I mellom 160 og 1800 kilometer fra jorda, som de beskriver som lav bane finnes det 370 000 biter med romskrot, mens det går 1100 satellitter der. Hvordan har de som holder på med dette kunne tillate at verdensrommet blir så forsøplet? Har de ikke hatt tanker på fremtidige generasjoner på jorda, mens de har holdt på og lekt seg og eksperimentert med den type teknologi? Jo, man kan bli skremt over både vurderingsevner og dømmekraft til de med fullmakter til å styre.

Søplet overvåkes fra Svalbard, der EISCAT-radaren står, og har bidratt til overvåking av romsøppel. Den amerikanske radaren Globus11 i Vardø overvåker også romskrot
ESA har tatt initiativ til et samarbeid om romsikkerhet i Europa, står det å lese på NRK.
"– Programmet vil omfatte både trafikkovervåking i rommet, romværvarsel av nordlys og annen kosmisk stråling, og oppdagelse og sporing av potensielt farlige asteroider."
Norge skal også delta i det programmet står det. Hva koster dette, og av hvilke midler finansieres denne opprydningen som også Norge skal være med på? Hvor mye penger er avsatt og brukes til dette opprydningsarbeidet som den norske befolkning skal betale?
Man kan spørre om det er på grunn av bidrag til dette opprydningsarbeid, norske bilister må betale avgifter i bøtter og spann, der det kan virke som staten aldri får nok penger av befolkningen til å skjøtte sitt ansvar og service tilbake til befolkningen.

Kan klimakriser som påstås, ha opphav fra noe av dette søplet som myndigheter er ansvarlig for å ha sendt opp i verdensrommet selv?

HVORFOR SKRIVER AVISENE SÅ LITE, ELLER INGEN TING OM DETTE??


Les også: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.