21 august 2015

Hva skal vi leve av?

"– Hva skal vi leve av i dette landet? Selge leiligheter til hverandre?" - spør Svenn Arne Lie. Næring bør bety å skape verdier, - sier han. 


Skjermdump fra NRK sin nettside.

Det beste spørsmålet jeg har sett i valgkampen så langt. Jeg er fullstendig enig med Lie! Det er blitt slik at folk livnærer seg og skaffer seg eiendom på boligspekulasjoner. Heldig var den som kom seg inn på boligmarkedet før 90-tallet som sitter med nedbetalte boliger. Boliger som ble nedbetalt på 10 år. Nå er boligprisene giret til himmels med nedbetalingstid på 40 år av boliglån. Hinsides all fornuft og normalitet.
Når det er slik styrt at mennesker ikke lenger kan greie å kjøpe seg alminnelige boliger på to fulle lønninger og betale ned denne i løpet av 10-15 år, er noe alvorlig galt fatt. Hele landets budsjett og styring må formateres på nytt. Det er alvorlig "sykdom" i hele samfunnsøkonomien, og mangler i politikeres hoder, som ikke ser galskapen! Når skal finansmafiaen stoppes? Det er de som tjener på denne galskapen, og pengene føres ut av landet.
Anbefaler alle å ta ut pengene sine fra bankene og slutte å låne, og kjøre bankene konkurs. La råttenskapen falle. Det vil bli stygt, veldig stygt. Men nødvendig! Krakket kommer, det er bare spørsmål om tid. Bankene driver og låner ut penger de ikke har. Det er fiktive tall, de sjonglerer med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.