17 juni 2013

Trine Skei Grande etterspør bevis om leseferdigheter for å tilskrive henne i saken om de rumenske tiggernes kriminelle aktiviteter.

Siden Trine Skei Grande selv har gått ut i media med at hun har dysleksi, så får jeg hjelpe henne litt, så hun også får med seg det som skjer i samfunnet. Denne gang gjelder det kriminaliteten som følger med de rumenske tiggerne.

Nå har politiet gått ut i Aftenposten med at det er gjennomgått 171 dommer mot rumenere i 2012 og 2013, bare i Oslo, Asker og Bærum. Av disse dommene gjelder 152 av de tyveri, heleri eller ran fra forskjellige kriminelle kategorier. Roar Kvassheim som leder politiets innsatsgruppe mot lommetyverier, mener blant annet at mange av tyveriene begås av pent kledde utlendinger som samarbeider med hverandre i forhåndsdefinerte roller. Da vekker de ikke oppsikt. Av de som er pågrepet siden August er 70% rumenere. Disse er så profesjonelle at de umaker seg ikke ved å tigge, de tjener langt mer på kriminalitet. Flere av de hevder de livnærer seg på tigging eller flaskepanting, men i realiteten er de profesjonelle lommetyver.
Politiadvokat Morten Reppen i etterretnings- og vinningsavsnittet i Oslopolitiet mener tiggingen er skalkeskjul for kriminell virksomhet. Han uttaler seg på bakgrunn av det han selv har sett som fagmann i jobben. Hvem ser vel bedre hva som skjer, enn de som jobber med det til daglig? Venstres Trine Skei Grande mener visst hun vet bedre og hun er ikke nådig når hun tilskriver borgere i dette landet om saken. Usmakelig presentasjon av sin egen person og slett ikke representativt som leder for et politisk parti!
Så lenge det er lovlig å tigge, så gir det disse kriminelle rumenerne grunnlag for å komme til Norge mener politiadvokat Morten Reppen. Det går svært kort tid fra domfelte kommer hit til landet til de begår kriminelle handlinger. Da har de ikke hatt lovlig arbeid som formål når de kommer hit mener han, og det kan jeg sannelig være enig i.
Mange av de som blir tatt driver med begge deler, både vinningskriminalitet og tigging. Det er alt for mange eksempler på at tigging er nært forbundet med til dels alvorlig vinningskriminalitet i følge hans uttalelser, som står å lese i Aftenposten.

Oslo er et mekka for lommetyveri. I fjor var det anmeldt svimlende 17.778 lommetyverier, som utgjør 50 lommetyverier hver dag, skriver Oslo By. Hva koster dette samfunnet? I 2012 var over 1054 rumenske statsborgere pågrepet i årets første 11 måneder, det bare i Oslo. Julemåneden hvor det er mye folk ute i handlegatene kommer da i tillegg. Visepolitiminister Roger Andresen fortviler og sa til VG at vi kan ikke ha en slik sommer til. Politikerne som ser ut til ikke å ha fått med seg den eksplosive økningen i kriminaliteten som følger med, ignorerer de fagfolkene som jobber ute i feltet med dette til daglig.

I denne anledning har en kvinne i Trondheim tilskrevet politikere på Stortinget, deriblant Trine Skei Grande, som foreløpig er den eneste som har svart henne. Enkelte folkevalgte stortingspolitikere har visst sluppet alle hemninger hva gjelder representative svar til borgere i landet som henvender seg til dem. Maken til frekt svar er det heldigvis lenge mellom man leser fra toppolitikere som skal være folkets representanter i landets høyeste maktorgan. Forstår man så at politikerforakten er på kokepunktet?
Jeg legger ut mailen som Trine Skei Grande sendte til denne kvinnen, så folk får se selv. Er det andre lesere av bloggen som har fått slike frekke tilsvar fra stortingspolitikere så send meg gjerne kopi, så skal jeg legge de ut her på bloggen til almen skue, så folk selv får se hva de representerer i retorikken. La folk få se hvordan de slenger om seg med frekkheter. Paradoksalt var det Trine Skei Grande som sendte brevet med spørsmål om Heidi kunne lese en hel artikkel, frøken Grande som selv har dysleksi og fremstår som at hun ikke har fått med seg noe som helst av det som er å lese i aviser. Man kunne forventet mer av en pedagog.
Nei, Trine Skei Grande, ta deg en slankekur i sommer, så kanskje du får både forsikring og bedre helse. Kanskje blir du et bedre menneske også, for å kvittere med din egen retorikk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.