09 september 2013

Den røde rose


I dag ble jeg fortalt av en som har god kjennskap til midtøsten og historien derfra, at Arbeiderpartiets logo med den røde rose stammer fra frimurernes gamle symbol fra Egypt. Det gjorde meg nysgjerrig så jeg googlet dette.
Et utdrag her fra Wikipedia om Rosenkorsordenen: "I 1614 ble det i Kassel i Tyskland utgitt et skrift med tittelen Fama Fraternitatis - Eller oppdagelsen av det høyverdige broderskapet av R.C. Ordenen., der det heter at usynlige brødre vandrer blant dere. I følge skriftet skal en fattig tysk adelsmann ved navn Christian Rosenkreutz i slutten av det 14 århundre ha reist til Damcar i Arabia, der han ble innviet i skjulte kunnskaper. Han fortsatte sine studier i Damaskus i Syria og Fez i Marokko, før han vendte tilbake til Europa der han sammen emd tre venner dannet et hemmelig brorskap: Rosenkorsordenen." 
På Nyhetsspeilet kan man lese: "Giglio er det italienske navnet for lily (liljeblomst). Svært symbolsk siden middelalderen, er liljeblomsten en av de mest tilbakevendene symboler til frimurere, sammen med den røde rose."

Kan dette stemme? Kanskje noen av mine lesere kan gi svar?

I dag er det Stortingsvalg i Norge. 
Godt valg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.