22 desember 2014

Hvem bryr seg?

- er TV2s nye konsept. Der de scenesetter ulike hendelser der intetanende forbispaserende og kunder blir brukt. Dette lager TV-selskapet underholdning av, der folk blir hengt ut på TV i beste sendetid.

Hvor langt ned har norsk underholdning sunket?

Skulle man dumpe borti det TV-selskapene selv mener er høyverdig underholdning i ARK-kanalene, så kan man se og høre dagens såkalte humorister strø om seg med spydigheter og negative karakteristikker av politikere og fremtredende samfunnsaktører, der de ler av seg selv og hverandre som "humorister".
Humor og underholdning - jeg har alltid trodd at humorister skulle få publikum til å le, ikke at de skulle sitte der å le av seg selv. Hva enkelte mennesker finner morsomt med disse menneskene som mener seg morsomme underholdere for folk, der de strør om seg med hån og innpakket hets i "humor" er for meg ubegripelig. Disse "humoristene" som sitter der og ler av seg selv og velter seg i hån av andre og spydigheter, de vokste opp på omtrent samme tid som meg. De fikk trolig også med seg Wesenlund, Heide Steen, Frøland, Blunck, Schøyen m.fl. - alle hadde de til felles av det var en uskyldig folkelig humor, som folk kunne kjenne seg igjen i, uten ondsinnede mål om å treffe mennesker i humoren. Hvor gikk dagens selvdyrkende politiske propagandister i lære og hvem leide de inn for å frembringe de politiske budskapene, forkledd i ondsinnet "humor"?
Spør man meg er de langt fra morsomme eller underholdende, der de sitter og flirer av seg selv og hverandre og mesker seg med hverandre for åpen scene, mens klakørene applauderer.

Mats Stamdahl er en mann fra Trondheim som føler seg misbrukt av TV2-selskapet, der han var innom en bensinstasjon, hvor TV-selskapet var på plass, der han ga en ung mann som spilte rollen som full, en røyk før han gikk inn i bensinstasjonen på Tempe for å handle. Når han kom ut stod TV2 klar med kameraet rett opp i ansiktet på han og fremstilte han som at han var passivt vitne til at en ung full mann satte seg i bilen for å kjøre. Episoden var klippet og Stamdahl mener den kom feil ut.

Tidligere har TV2 kjørt slike "Hvem bryr seg-program" der de har laget scene hvor blant annet en innvandrer er blitt sjikanert, for å se om folk rundt bryr seg og griper inn for å stoppe sjikanen. Der ble ord som rasisme brukt i omtalen av TV2. I et annet program, en tilsynelatende fattig rumensk tigger, som ikke fikk handle, tross at denne hadde penger. Det var for å vise hvordan andre kunder reagerte på betjeningens håndtering av saken. De menneskene som ikke brydde seg ble vist i beste sendetid på ARK

Når man ser seg rundt i samfunnet, og ser den passivitet som pressen selv viser til å bry seg om alle overgrep som skjer mot mennesker fra statsmakten i det norske samfunnet, så kan man spørre om TV2 er rette selskap til å henge ut andre for ikke å bry seg. Det er de små som skal tas, ikke sant?
Sannelig har norsk presse sunket lavt også, ikke bare "humoristene". Det som skjer er offentlig mobbing ved å sette folk i gapestokk, Adresseavisen har forsøkt seg på det flere ganger tidligere og blitt felt i  PFU. Man kan se de politiske budskap bak denne moraliserende "underholdningen". Om folk ikke ter seg politisk korrekt, så står man i fare for å bli hengt ut på riksdekkende TV og fratatt borgelig aktelse. Skrem folket til å holde seg på den politisk korrekte vei. Fryktsamfunnet ... Fryktsamfunnet ... Med frykt skal den politiske røde makt festes!

Dere i ARK bør heller ta for dere de virkelige problemene i samfunnet, der pressen ikke bryr seg, og som er med på å diskriminere, utføre overgrep, fordekke svindel, korrupsjon og bedragerier med domstolenes hjelp. Det råtne statsembedet. Men de store aktørene som mangler moral og etiske retningslinjer i sin maktutøvelse mot folk, de lar dere gå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.