21 desember 2015

God jul til dere alle!

Det stunder mot julehøytid igjen. De fleste barna gleder seg til julefeiringen. Mange av de små snakker om bestemødre og bestefedre som kommer på besøk, eller som de skal tilbringe julehøytiden hos. De små har strevd og frydet seg på juleverksted på skoler og i barnehager. Stolte og forventningsfulle til de skal gi sine foreldre, eller noen de er glad i, de små ting de har strevd og laget med de små fingrene sine. Stolt som haner når de har pakket inn tingene og skrevet merkelapp på, eller pakket de fletta julehjertene av glanspapir i sekkene sine, for å henge på juletreet. Der de har klar formening om hvem som skal få håndverket.

For andre barn er julen en tung tid. De deler ikke gleden, for de vet det blir mange dager med fyll og spetakkel. Mor eller far, eller begge to- som starter dagen med alkohol og rus. Aldri i stand til å gjøre det de fleste foreldre gjør av aktiviteter sammen med barne i julehøytiden. Noen foreldre blir kranglete og utøver vold i fylla mot hverandre, og andre familiemedlemmer. Mange barn blir vitne til slikt.
Det er ikke slik julen skal være for små barn. De små ba aldri om å bli født. Når man har valgt å sette barn til verden, så har man en plikt til å følge de opp på best mulig måte. Til de er blitt så store og fått med den ballast de trenger for å møte livet som voksne, med det ansvar som ligger i det.
Så til dere fyllefanter uten tanker for andre enn dere selv: Kork flaskene, vær nykter i forhold til alkohol og rus, og se barna deres i jula! De små har bare en barndom, og den går så fort. Juleminnene vil alltid følge de! Er du nabo til et barn du vet ikke får en god jul, så inviter det med inn, og på julekino, eller hva det nå er av hyggestund. Man trenger ofte ikke se langt for å yte godhet og hjelp til medmennesker.
- med disse moralske ord, vil jeg ønske alle mine lesere og mennesker der ute,


En riktig god og fredfull jul! 

Må det bli fred ute i verden.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.