01 desember 2015

Mafiavirksomheten i matvarebransjen

Tidligere i år gikk dokumentaren "Matvarekrigen", på Brennpunkt. Mange fikk den med seg og aksjonerte. For de som ikke fikk sett den, så anbefaler jeg sterkt å se den! Det anser det som en borgerplikt å bidra til å få bukt med råttenskapen blant makthaverne i dette samfunnet.
-  og sa: "enten må du ha alle Narvesen i hele landet, eller ingen Narvesen." (ca 9:15)
Rolf Rune Forsberg er, konditormester, største aksjonær og daglig leder i Hval Sjokoladefabrikk.
De siste 20 år har han brukt på å forsøke å bygge opp Hval som merkevare. I fjor sa matvarekjedene nei til å ta inn Hval sin sjokolade og marsipan, for plassene i butikkene hadde de solgt til Nidar.
Den 7. februar 2014 ble en lastebil sendt til søppelfyllingen utenfor Sandefjord. Lastebilen hadde med seg en halv million marsipansjokolader fra Hval sjokoladefabrikk. Marsipanen veide tilsammen hele 15 tonn, og hadde ingen skader! Søppelfyllingsbedriften var bedt om å destruere all marsipansjokoladen så den ikke kom på markedet igjen.
Årsaken var at konkurrenten Nidar var i konflikt med Norgesgruppen om plasseringen i butikkene. Forsberg og Norgesgruppen var i denne tiden i dialog om leveranse.
Lederen av Hval sjokolade får henvendelse om "privat label", som betyr produksjon hvor butikkene kunne få bruke sitt eget merke som eks. First Price, Label... etc. på sjokoladen fra Hval.


Forsberg mobilliserer for tidenes satsing i sjokoladefabrikken og står på!
Men når julemarsipanen skulle ut var Hvalen blitt til en gris. 
Da Hval leverte hadde det løsnet mellom Nidar og Norgesgruppen. Nidar betalte ni millioner kroner til Norgesgruppen for god plassering i butikkene. Da fikk ikke Norgesgruppen solgt ut all Hvals sjokolade som de hadde forpliktet seg til. 
Forsbergs første forsøk på å komme inn i dagligvarekjedene endte med at deres produkt ble kjørt på fyllingen.
Familiene som driver kjedene er blitt steinrike i løpet av en generasjon, og forbrukerne betaler overpris for varene sier en tidligere ansatt i Norgesgruppen til Brennpunkt.
Leverandører betaler syv til ti milliarder kroner årlig i bonuser til markedstøtter i kjedene.
Norgesgruppen forsvarer det med at de pengene trekkes av på varene hvor det gjør varene billigere for forbrukerne.
Problemet er at de betaler en stor sum bonuser som følger varen, som ikke når ut til forbrukerne sier en av talsmennene.
Norgesgruppen vil ikke gi reporter i Brennpunkt innsyn i avtalene som viser at bonusene følger varene og kommer forbrukerne til gode. Han begrunner det med at avtalene er konfidensielle.
Dagligvarekjedene får høyere priser fra Leverandøren, men har måtte kutte kostnader for å holde prisene nede.

Dokumentaren i sin helhet kan sees her. -hvor opplysninger over er hentet fra.

Etter at dette ble kjent for forbrukere landet over, så ekspanderte Hval sjokoladefabrikk. Flere butikker tok inn deres sjokolade. Coop tok den også inn i sitt assortiment fra Candy King. 
Nå må Hval sjokoladefabrikk si opp mange av sine ansatte, for nå har Coop, med slagordet "litt mitt, litt ditt", sagt opp avtalen med Candy King og Hval sjokolade blir igjen skviset ut, der Nidar har fått all plass i Coop-kjeden. De som markedsfører seg som forbrukerne og medlemmenes egen kjede. 
Er det dette befolkningen i Norge vil? Neppe! Befolkningen vil nok at det skal være muligheter for alle til å etablere bedrifter her i landet, være mulig for alle grundere å starte opp og drive butikker, ikke gitt noen få oligarker som nå, som har all makt og grafser til seg alt av penger i samfunnet. Det skal være muligheter for å etablere noe også for andre og etterkommere!
Dette handler om mafiavirksomhet i matvarebransjen og det bør forbrukerne, oss kunder gjøre alt for å stanse. Vi skal ikke ha det slik her i landet!

Derfor oppfordrer jeg alle mine lesere og folk i landet om å slutte å kjøpe smågodt fra hyllene i Coops sine butikker. Tving de slik til å gjøre plass i butikkene til fristilte hardtarbeidende næringsdrivendes produkter, som på ærlig vis ønsker å drive sjokoladefabrikk og annen produksjon som kommer oss forbruker til gode. 
Hjemmesiden til Hval

Jeg håper så mange som mulig deler denne blogg, så det blir kjent.
Vær oppmerksom på at jeg ikke tjener fem flate øre på denne bloggingen, for den er reklamefri. Jeg skriver ikke for å ramme noen vondt, men for rettferdighet og ærlig spill i maktstrukturene i samfunnet, så alle blir gitt mulighet for å skape noe. Vi har unger som skal bli gitt muligheter her i samfunnet. De bør slippe å vokse opp og leve med slik mafiavirksomhet.

Les også:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.