02 desember 2015

Norske sjøfolks arbeidsmiljø i NIS-registrerte skip.

Jeg snakket med et menneske som jobber på båt forleden. Denne jobber for et rederi på NIS-registrert båt. Det har vært fortvilelse om bord hos de norske sjøfolkene i lengre tid, da mange har brukt stor del av tiden i sjøen til å sitte på toalett, syke i magen av det dårlige kostholdet og de dårlige hygieniske forhold rundt tilberedningen av mat om bord.
Må det gå så langt at disse sjømenn blir ødelagt i fordøyelsessystemet på slik måte at de blir varige uføre og må gå over på trygdeordninger her i Norge, fremfor å jobbe? Det kan bli konsekvensene av å jobbe og leve under slike forhold ombord i de NIS-registrerte båtene.

Norsk Internasjonalt Skipsregister

Siden båtene er registrert i utlandet så gjelder ikke norsk matkontroll under Matillsynet. Det tross at det står i hovedformålet til NIS at de skal være et ledd i den offentlige kontrollen som sikrer rettigheter i norske skip.

I NIS' lovgivning punkt 3., står det at det er lagt stor vekt på å opprettholde et kvalitetsregister som sikrer at skip registrert i NIS har høy sikkerhet og gode arbeidsbetingelser. Hvilken sikkerhet og gode arbeidsbetingelser er det, når sjøfolkene ombord i disse båter blir syke av den mat som blir tilberedt og servert ombord? Hvordan vil en syk sjømann med ansvar for sikkerhet ombord og andre som er syke av besetningen handle i krisesituasjoner som måtte oppstå, der folk kan risikere å måtte hoppe i vannet når som helst?

Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS)


Mennesker som ikke har kompetanse på verken matlaging eller hygiene blir ansatt på luselønninger med lønnsnivå de har i sine hjemland, som norske faglærte kokker ikke kan konkurrere med. Rederne ser kun penger og profitt. Mens mannskapet lider.
Norge- den norske gamle sjøfartsnasjonen. Det er en skam!

  
Jeg trodde først det var bildet av avføringen sin jeg ble vist, men dette var middagen. Ikke en grønnsakbit til.


Lagret med råtne grønnsaker. Grønnsaker som ble lagret blant epler som skiller ut etylengass, som fremskynder forråtnelse på andre grønnsaker. Det vitner om at ansvarlig kokk ikke har begrep om lagring av matvarer.

En oppvaskkost så full av gamle matrester og så utslitt at den var direkte helsefarlig. Sluker i vasken der mat blir håndtert som aldri blir rengjort eller desinfisert.

Slikt utslitt utstyr brukes der mat tilberedes, mens det lå en kasse med nye oppvaskkoster på lager.
"Kokken" brydde seg ikke,  hadde ikke bedre vett.

Fritert Scampi og pommes frites servert som selvstendig middag. Ingen grønnsaker til.

Det kan se ut som Chili Con Carne, og stekte blekksprutringer. Her heller ingen grønnsaker til middagen.
Folk får mangelsykdommer av slik dårlig ensidig kosthold.

             
Stekt kjøtt, fet bearnaisesaus og pommes frites. Helt fritt for grønnsaker.


Frityrstek fisk og stekt blekksprut. Ikke en grønnsakbit.


Dette viser hygienen i byssa. Der mat til sjøfolkene blir laget. Mat som ramler utenfor pannen og slengt tilbake i denne fra en slik møkkete ovn. Kunne du tenkt deg og spise den? Denne er ikke gjort grundig ren på måneder og år.
Når jeg ble kjent med dette så undrer jeg på om den velspiste milliardæren Fredriksen med døtrene, og andre redere selv kunne tenkt seg å spist slik mat, tilberedt under slike forhold.

- Dette er utfallet av at rederne skal tjene mest mulig penger. Når politikere snakker om at de vil få redere til å flagge "hjem" er det NIS de snakker om. Lite kommer inn i statskassen når utlendingene ikke skatter til Norge, og tar fra de norske sjøfolkene jobbene. Det på bakgrunn av at de norske sjøfolkene ikke kan konkurrere med de som kan leve i sine hjemland for slikk og ingen ting.


  • Seks av ti skip i norsk utenriksfart har utenlandsk flagg viser årsberetningen fra Norges rederiforbund (april 2015). Andelen skip med norsk flagg har falt fra 67,2 prosent i 2000 til 46 prosent ti år senere, og videre til 41,6 prosent i år. - skriver ABC-nyhetene.
  • Flere norske rederier varsler at de vil flagge hjem sine skip som følge av at regjeringen myker opp reglene i skipsregisteret. - skriver ABC-nyhetene
  • Les også om hvordan staten har ranet norske sjøfolk, skrevet av jurist Herman J. Berge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.