05 mai 2014

Fyllekjøring og likhet for loven.

I disse dager fronter Petter Northug alle aviser med forsider og i mediabildet. Han innrømmet å ha kjørt i fylla, der han kræsjet den dyre bilen sin som var sponset av Coop, og er lei seg for det. En idrettsmann som har vært sett opp til gjennom mange år, elsket og hatet for sin storkjefta showete måte i skisporet, som nettopp har gjort han til publikumsattraksjon i løypa, sammen med gode idrettsprestasjoner. Jeg er en av de som synes Petter'n er en fargeklatt i skisporet og idretten. Vel var det uheldig det han gjorde med å kjøre i fylla, og attpå til være så uheldig å knatre bilen sin. Heldigvis gikk det ikke liv!
Hvem har ikke gjort dumme ting i livet, man ikke burde gjort? Men som man har lært på? Det er selve livet det. Om en da ikke har valgt å leve andres!

Kjære leser,
Hvordan ble ditt liv etter at du var utro mot kona eller mannen din? Det ble et helvet i heimen ikke sant? Men så heldig du var, som slapp å få det trykt på fremsiden av alle landets aviser. Du fikk trolig anledning til å ordne opp bak hjemmets lukkede døre med skammen og fordømmelsen, en slik handling ofte medfører? Eller kanskje partneren valgte å hive deg ut fra hjemmets lune rede, eller dro selv? Var det verdt det?

Petter har også gjort en dum ting ved å kjøre i fylla. Han har innrømmet det og tar ansvar for sine handlinger. Han er beredt å ta sin straff for det han gjort sier han til media.
Jeg er spent på hvilken straff han får. Nå grafser media hos alle hans sponsorer, for å finne hvilket straffer han får av de, i tillegg til den straff som medfører strafferammen som er i Norge for den slags forbrytelser mot loven. Media er på som blodhunder som akkurat har fått servert et ferskt deliktat bytte gratis, der de kaster seg over han mens fråden står rundt kjeften.

Jurist og advokat blir intervjuet for å gi sine synspunkter på straffeutmålingen. Det er her jeg finner saken interessant! Jeg synes alle skal ta seg tid til å slå opp linken under, lese, reflektere og sammenligne.
Har vi likhet for loven i dette landet, så skal Petter Northug komme rimelig fra denne straffen. Vi kan sammenligne med den tidligere sorenskriveren som i fjor ble tatt og dømt for fyllekjøring med 2,98 i promille.
Den fyllekjørende sorenskriveren som hadde dømt og fått sperret inne flere andre for samme straffbare handlinger som henne selv, med samtidig mindre alkoholprosent i blodet under samme handlinger, ble skjermet av media fra å få navnet sitt brettet ut. Likhet for loven? Der hun formelig slapp straff, sett i sammenheng med den aktede stilling hun hadde.

Det norske rettsapparatet og statsstyringen med politisk styrte aviser er gjennomsyret råtten!!

Jurist Herman J. Berge på Rettsnorge skriver sin sammenligning her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.