22 november 2012

Fattigdommen i Norge under AP

Jens Stoltenberg og hans alierte i regjering har gjennom alle år skrytt av velferden i dette landet. Man skal betale sin skatt med glede og tenke på alt man får igjen fra staten når sykdom eller andre vanskelige uforutsettende ting skjer, som setter ens økonomi under press. Verst er det for familiefolk, som har barn som må vokse opp og leve på siden av samfunnet, hvor barna ikke får ta del i sosiale aktiviteter. Disse barna blir satt helt på sidelinjen og får ikke anledning til å utvikle sine evner, slik barnekonvesjonen sier at alle barn skal ha rett til. En barnefar skriver her sin fortvilelse. Tør du å lese, og leve deg inn i hvor vondt det må være? Hva synes du man skal gjøre for å hjelpe, eller mener du også- slik som Arbeiderpartiets folk, at disse ikke skal få noe hjelp, at disse ikke er verdt en utstrakt hånd fra samfunnet og staten? Hva betaler vi skatt til?

På den andre side har vi barnevern som river ungene fra folk, der foreldre ikke har mulighet til å følge opp. Galskapen som har fått etablert seg i kommuner, statlig styre og forvaltning virker grenseløs. Det kan se ut som om barnehandel er blitt den nye næringen for mange i Norge. Som fosterforeldre kan man få gode inntekter. Men hvor er barnas beste opp i alt dette? Kjærlighet har aldri kunne blitt kjøpt for penger. For at kjærlighet skal kunne få levekår, så må grunnleggende behov hos mennesker være dekket. Mange foreldre har fått revet vekk hele det grunnlaget, som er selve fundamentet for eget og barnas vekst og fremgang. De er dømt av staten, og gis ikke en sjanse til å komme videre.

Vi går mot jul og mange familier har det slik som barnefaren skriver i linken over. Aldri har Frelsesarmeen hatt så stor pågang av mennesker som trenger hjelp, som i dag i Norge. Ved Fattighuset i Oslo er det samme tilstander. Er dette forenelig med å kalle dette for et "velferdssamfunn"??
Skal vi ta et dypdykk i arkivene, så finner vi at Jens Stoltenberg allerede i 2003 var klar over fattigdommen. Han besøkte da Slumstasjonen i Oslo og bevilget 1 million kroner til stedet som hadde pågang av 1000 mennesker som trengte økonomisk hjelp til jul. Småpenger der han har sviktet året rundt ellers gjennom flere år! Den gang var det 11 slike stasjoner rundt om i landet. Hvor mange det er i dag vet jeg ikke, men fattigdommen har bare økt, tross at Jens Stoltenberg nå har representert Arbeiderpartiet med Statsministestillingen i hele 7 år!
Dette kan ikke fortsette! Utviklingen må stoppes og endres. Arbeiderpartiet har vist at de ikke vil endre dette. Man kan ikke føle annet enn sterk politikerforakt for disse som misbruker den tillit og makt de er gitt av folket.
  • I Oslo får sosialhjelpsmottakere et juletillegg som gir mulighet for litt ekstra i julen. Den ekstra hjelpen varierer fra noen hundrelapper til et par tusen kroner. Det er det de fattige har å bruke til ekstra julekos og gaver. Hvordan ville din jul blitt med så lite å rutte med? Greier du å gå så inn i problemstillingene mange folk har og kjenne på fortvilelse om så skulle skje deg, at du kom i en slik situasjon og ble tvunget til å leve slik gjennom mange år? De fleste steder i landet gir ikke kommunene noe ekstra til sosialklientene, selv om det er jul. Disse menneskene gruer seg til jul, deres eneste hjelp er å oppsøke Frelsesarmeen og Fattighus. Kan man forstå hvilken fornedrelse dette er av stolte mennesker? Ta fra folk stoltheten og man har tatt fra de alt de har. Antallet barnefamilier som bruker hjelpesentret har økt, opplyser Herikstad.
  • Samme land, i samme by. På vestkanten i Oslo får de fattige som er avhengig av sosialstønad 3000,- ekstra i juletillegg. På østkanten, hvor de med generelt mindre penger bor, der får de fattige sosialklientene bare 800,- i juletillegg, å feire jul for. Det vi vet er at det bor langt flere innvandrere i den bydelen og generelt flere mennesker med lavere inntekter og levestandard. Hvorfor ser våre myndigheter i stat og forvalting vestkantsfolk mer verdt enn de på østkanten, siden de må få mere penger i samme livssituasjon til forbruk? Anbefaler sterkt å se videosnutten som ligger i reportasjen, som jeg har linket til her, og høre hva de ansatte i sosialforvaltningen sier, og hør hva frelsesarmeens representant mener.
    Det er en skam for våre myndigheter som prissetter mennesker slik, og gjør sånn forskjellsbehandling på folk. Tror du det hjelper de fattige å skrive et høffelig brev til våre myndigheter og gjøre de oppmerksom på hvor stygg forskjellsbehandling de øver mot folk i landet? De vet det fra før, men de bryr seg ikke om hva folk mener. Provosert? Hva gjør du for å hjelpe de fattige som blir stengt ute fra fellesskapet, som ikke får ta del i alminnelige norsk julefeiring, for at de ikke har penger å lage jul med?
  • Rekordmange 1400 har søkt matstøtte for å komme seg rakrygget gjennom juletiden. Langt fra alle vil få det de trenger.
Frem mot jul vil jeg legge ut linker her, som viser hvordan mange norske familier og mennesker lever.
Hvem er du som nekter å se? Hvem er du som dømmer de som våger å ta et oppgjør med svindelen av befolkningen?? Er du en av disse så se deg i speilet og se et dårlig menneske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.