12 august 2012

Skal politiet svikte nok en gang?

Vel er det ulovlig å hacke seg inn på nettsteder og andre folks kontoer. Men det blir vel nesten det samme som om en butikk har bakdøren åpen og forlater lokalene, så kan hvem som helst gå inn. Er det da forsvarlig av eieren? Når en datanerd kan hjelpe politiet med kanskje å finne morderen til Sigrid,som nå har vært savnet så lenge at man mistenker at det er for sent. Da er det helt vanvittig at politiet ikke bruker den muligheten som den datanerd kan gi hjelp med. Kanskje lever Sigrid og står på grensen til å dø, og så skal hun ikke reddes med alle muligheter for at politiet skal la seg lamme av paragrafer?
Dagbladet skriver i dag at at politiet mener hackingen kan hindre politiets arbeid og etterforskning
Om Facebooks system er så svakt at uvedkommende kan hacke seg inn, da har vel Facebook et sikkerhetsproblem de må løse, før slike muligheter blir misbrukt av andre med onde hensikter. I dette tilfellet er hensikten med hackingen god, og brukes for å redde liv, hvor opplysningene ikke blir misbrukt.
Har vi ikke hatt nok med 22 juli, hvor politiet sviktet? Må man starte borgervern for å bli beskyttet mot kriminelle og politiet i Norge, der folk stadig må vente på de, mens det i mellomtiden begås nye lovbrudd. Kanskje mister man livet som følge av tregt politiarbeid.

Når politiets paragrafer blir viktigere enn å redde liv, er da folket tjent med de paragrafene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.