25 januar 2013

Når de gale psykiatere får herje fritt.

Hvordan står det egentlig til med egnetheten til psykiatere i Norge? Hvem vurder de egnet for yrket?
For meg virker det som om hele "hjernekrympeballetten" burde sitte på motsatt side av bordet for hva de gjør i dag, når jeg leser aviser hvor representanter for denne yrkesgruppen er i fokus.
Se tilbake til Utøyasaken og det narrespillet som utspant seg i rettslokalene fra samme yrkesgruppe. Er det disse som skal vurdere andre folks egnethet og psykiske tilstand så blir jeg mildt sagt skremt! 


Det kunne vært interessant å se en rapport som utredet hvor mange av psykologistudentene som har hatt mentale forstyrrelser tidligere i livet, om disse i hele tatt er mentalt friske, når de tiltrer sine stillinger.
Uten å ha annet enn litt utdannelse i organisasjonspsykologi innen dette feltet, så mener jeg at gærnskapen har havnet på feil side av bordet innen psykiatrien i alt for mange tilfeller, som nå er blitt presentert i media. Det er betimelig å stille stort spørsmålstegn. Da deres ord veier tungt i rettsapparatet der folk blir dømt ut fra deres tilsynelatende vrangforestillinger om mennesker.


VG skriver at en Oslo-mann har sittet varetektsfengslet siden juni i fjor, da han ble pågrepet av politiet. Han er siktet etter straffelovens §192 b - for å ha dopet ned personer og så forgrepet seg på dem. I et av tilfellene skal det ha vært benyttet kamera under overgrepet.

En slik lege mener psykiaterne er egnet til å være alene med pasienter i rom i naken sårbar situasjon, med mulighet for nye overgrep. Skal det ikke foreligge tillit mellom lege og pasient? Hvordan kan en pasient føle tillit til en lege som har utført slike handlinger tidligere?

Nrk har en artikkel, hvor tidligere riksadvokat og høyesterettsdommer Georg Fredrik Rieber-Mohn sier han er overrasket over Nrk's avsløringer om smutthullene i lovverket. Det ble tidligere i uken fortalt at over 20 utilregnelige lovbrytere som har både drept, voldtatt og slått folk helseløse har sluppet dom på tvungen behandling. Slikt har da vanlige folk i landet vært klar over i mange år, så hvordan kan en mann i slik stilling fremstå så uvitende??? Hvor langt har politikere som raljerer i dag, fjernet seg fra befolkningen?

Galskapen er grenseløs!

 I behandlingsapparatet er det like ille:
"- Det er folk som får sendt inn søknader som ikke blir behandlet på riktig måte, man får ikke vurdert om det er en alvorlig sykdom, man får ikke vurdert om det er grunn til å behandle de først i køen, eller hvilke behandling man skal ha." sier direktør i Helsetilsynet Lars E. Hanssen til TV 2.
Hvorfor blir det ikke ryddet opp? Dette har vært kjent i mange år!! Snart åtte år har AP- herjet med befolkningen. Om de politikere mener seg selv ha noe å bidra med, så er ikke deres bidrag godt nok! Det må nye koster inn, som viser mer vilje til grep og ikke minst handlekraft. Slik de har sløst med pengene til befolkningen så er det da penger nok til å gjøre nødvendige grep. Det blir verken investert i landet eller "pææææng på bok" som finansminister'n til AP messet om tidligere av å sløse slik med midlene. 

Det kan være interessant i denne sammenheng å lese hvordan statsministeren slår seg på brystet på Arbeiderpartiet nettside, hvor han skryter av hvordan de har innfridd på omtrent alle områder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.