30 mars 2013

Hvem setter moralsk standard?

Anniken Huitfeldt er i disse dager på jakt etter trygdemisbrukere. Tidligere er det meldt fra AP om at menigmannsen bør angi naboer og venner, om man vet av noen som utnytter velferdssystemet i Norge, som gjør at de skaffer seg noen kroner ekstra.
Man kan spørre seg hva som gjør at mennesker senker grensen i moralske handlinger, men svaret er vel allerede gitt. Folk ser hvordan politikere legger føringen. Ledelse krever noe, også at man må fremstå som gode forbilder. Leve redelig og utvise en god moralsk holdning overfor sine medmennesker. Integritet, når det er samsvar mellom ord og handlinger. Hvordan ligger det an med denne i Arbeiderpartileiren? Et dypdykk i arkivet bringer frem mye tarvelig moral blant Arbeiderpartipolitikere. Skal de endre samfunnet og trygdemisbruk og heve moralen blant folk, så bør de kanskje rydde i egen leir, for råtne elementer i staben?
I 2003 skriver VG at Stortinget forsøkt å kaste ut Trond Giske (Ap) fra hans statsrådsbolig på fornemme Gimle terrasse, i nesten et helt år, før han aktiviserte å flytte ut. Først åtte måneder på overtid flyttet han ut. Staten har hatt ledige stortingsleiligheter i denne perioden og dermed betalt for to i stedet for en.
Trond Giske hadde siden 1994 eid en stor leilighet på Grünerløkka som han leide ut og tjente penger på etter at han fikk flytte inn i en statsrådbolig på Gimle, et av Oslos mest fornemme strøk, da han ble kirke og utdanningsminister i mars 2000. Statsråden som eide bolig i Oslo, hadde denne behov for en gratis leilighet å bo i, kostet av staten? Da han gikk av som statsråd i 2001 fikk han fremdeles beholde statsrådleiligheten som hadde høy standard. Siden han hadde bostedadresse i Trondheim hadde han krav på gratis stortingsleilighet. Disse har lavere standard, men Giske fikk en statsrådbolig med høyere standard.
Giske skylder på at det tok så lang tid å flytte for samboeren var gravid. Ja, hvem har vel ikke vært gravid og vært på flyttefot. Vi andre har ikke fått dekket flytting heller, slik Giske fikk, slik at han og den gravide samboeren slapp og pakke, løfte og flytte en eske i flyttearbeidet. Trond Giske fikk dekket alle kostnader. Ja, hvor hjelpesløs kan ikke statsråder være, når det gjelder å gjøre et ærlig arbeid for egen eksistens!? Omsider fikk staten han ut av leiligheten.

Den gang stortingsdirektør, Hans Brattestå ønsket ikke å kommentere saken, men sa på generelt grunnlag at man primært skal bo i en stortingsleilighet, men at det er ikke alltid lett å flytte hele tiden.
Man må som selvstendig individ i dette landet kunne spørre hvor problemet ligger, om en statsråd som får dekket alle flyttekostnader ikke besitter evner til å planlegge og gjennomføre noen flyttinger, der andre gjør alt fysisk arbeid med flyttingen.
Når Anniken Huitfeldt disse dager jakter trygdesnyltere og andre lurendreiere, så kanskje det er tid for å rydde opp i moralen i eget parti! En råtten regjering sender råtne signaler, som gir en symbioseeffekt, hva moral i samfunnet angår. Under denne råttenskapen som i dag styrer landet, må en og hver klare seg som best en kan selv.


For å friske opp hukommelsen når det gjelder moralen i Arbeiderpartiet, kan man også her les om den gang statsminister Jens Stoltenberg rygget inn i en bil og påførte den bilen skader for 8000,- Han lot som han skrev beskjed til bileieren og hengte denne under vindusviskerne, og stakk av. Lappen var derimot blank. Hvor tarvelig er det av selveste statsministeren å gjøre noe slikt? Late som han tar ansvar  og tilsynelatende opptre ordentlig for forbispaserende og andre vitner til uhellet, for i realiteten å bevisst snike seg unna sin egen handling. Denne skaden var vel småpenger for Jens Stoltenberg, med sin fete stortingslønn å betale, men mye penger for den som ble utsatt for skaden.


Fortell meg mer om moral dere i Arbeiderpartiet og dere skal få speile dere i min blogg.
Jeg blir kvalm av slike hyklere!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.