23 mars 2013

Tiggerforbud velkommen!

Nå er vi snart inn i en ny sommersesong, hvor rumenske tigger herjer storbyene i Norge i hopetall. De sitter året gjennom i gatene med teaterkostymene sine og rasler med beger etter penger. Enkelte dager er de så hissige at de går etter deg på gaten og kommer med begrene helt opp i ansiktet på en mens de rasler og ynker seg. Vi har alle en personlig sone, hvor vi ikke liker at fremmede tråkker innenfor. Når disse stikker begrene frem helt inntil nesen på en så vekker det en naturlig reaksjon, og mange vil naturlig nok be disse menneskene dra seg unna, når de kommer slik opp i ansiktet på en. Der opplever man at de freser som villkatter og ytrer tydelig sinne der de ikke blir gitt penger. Det stopper ikke med dette, der lovbrudd og kriminalitet følger de over hele landet. I løpet av årets elleve første måneder i fjor ble 1054 rumenske statsborgere pågrepet av politiet, bare i Oslo, for kriminalitet, en dobling fra 2011. Da kan man bare spekulere i hvor stor økningen blir i år.
Antallet rumenere som er mistenkt for kriminalitet her i landet har økt med over 60% ved utgangen av 2012. Tall som er hentet inn fra et utvalg politidistrikt viser at det er mistenkt 600 flere personer med rumensk statsborgerskap det siste året, totalt 1.734 personer. Mest økning er det i Oslo, der de topper pågripelsesstatistikken av utlendinger som gjør lovbrudd.

Politiet fortviler og sier det ikke kan fortsette. Hvor stor del av politiressursene brukes på dette pakket som er kommet til landet? Hva koster det norske skattebetalere? Eldre damer kan ikke gå på gata i fred, uten å bli overfalt av disse og frastjålet smykker de måtte ha rundt halsen, hvor politiet har advart om problemet.
"- Noe må gjøres. Vi kan ikke ha en slik sommer til sier visepolitimester Roger Andresen til Aftenposten." Men politikerne som sitter i kommunene rundt om i storbyene tror visst at befolkningen er der for de, og skjønner visst ikke at de er folkets tjenere, som skal handle i tråd med folkets interesser. Hvem er disse herskesyke politikerne som vil overkjøre folkene som har valgt de inn? De fikk da ikke fullmakt med til å fatte vedtak og handle mot folkets interessers og ønsker for landet! Det er mange politikere som ikke har skjønt sin rolle i politikerarbeidet, der de i dag handler som forrædere. Det kalles forræderi når politikere går mot egen befolkning! La de få sin rettmessige benevnelse!

I Trondheim går debatten hett i Adresseavisa, som har lagt inn en spørreundersøkelse om folk vil forby tigging. Resultatet i skrivende stund viser at over 18.000 mennesker har svart på undersøkelsen, hvor de fleste, hele 93% mener at man må forby tigging. Det må man kunne påstå er et signifikant resultat!
Politikerne blir ikke enige om hvilke grep de skal gjøre, for de har prøvd alt, mener de selv.
Hvilke politikere er det vi har, og hvilke fullmakter innbiller de seg at folket har gitt de? Politikerene i Trondheim som resten av landet er folkets tjenere og skal handle i tråd med befolkningens ønsker! Det ser ut til at de folkevalgte som herjer landet i samme stil som disse rumenerne har misforstått sine roller som politikere. "To store romfamilier i Trondheim har i flere år delt tiggermarkedet mellom seg. Nye tiggere får beskjed om å fjerne seg.
Høyres Yngve Brox, mener partiet må foreta en opptelling i eget parti, om partiet skal støtte et forslag om å forby tigging. Kjære Yngve Brox; folket som er dine arbeidsgivere har vel talt? Eller er det noe galt med oppfatningsevnen? Så vidt jeg vet er du både lesekyndig og skolert, så du kan lese av en statistikk?

I Trondheim og Melhus har tiggere gått fra dør til dør, men det er ikke ulovlig det de holder på med sier politiet. Mange føler utrygghet med disse pågående menneskene, utkledd som skabberakkel på dørene. Tidligere har politiet advart folk om å låse dørene sine, der de tar seg til rette og går rett inn i hjemmene til folk.
Straffelovens § 390a.  kan her brukes: "Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år. Offentlig påtale finner bare sted når det begjæres av fornærmede og finnes påkrevet av almene hensyn."

Jeg anbefaler alle lesere å ta seg tid til å se denne timelange dokumentaren om tiggere, som BBC har laget. Den er veldig interessant og avdekker mye vondt, som man blir en del av ved å gi penger til disse menneskene. Vil man se hvor pengene havner og ikke har tid å se hele filmen så se 55 minutter ut i filmen:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.