25 februar 2013

Arbeiderpartiet svikter barna

Arbeiderpartiet med den sosialistiske regjeringenen har i alle år hevdet at de satser på barn og unge. Kristin Halvorsen husker vi vel alle, som skulle fjerne fattigdommen med et pennestrøk foran siste valg. Snart fire år er gått og hun leter tilsynelatende fortsatt etter pennen sin, der fattigdommen har vært sterkt økende de siste årene, under dette sosialistiske brungrumset av en regjering. (Blander man rødt og grønt blir fargen brun.) 
På Utdanningsforbundets siden kan vi lese hvordan Tone Digranes, som har jobbet som pedagogisk leder i barnehager i 8 år, beskriver en helt vanlig arbeidsdag i en barnehage. Hun skriver om barn fulle av forventninger, da de er lovet aketur i barnehagen, men som må avlyses, da sykdom blant ansatte gjør seg gjeldende med fravær, og ikke midler til å sette inn vikarer. Papir og administrativt arbeid som må ordnes, på bekostning av barna. Et lite barn, som blir levert av en gråtende mor, som forteller at de skal skilles og at barnet er lei seg. Den gråtende mor, ber barnehagepersonalet om å ta seg litt ekstra av den lille jenta, som også er preget av foreldrenes oppbrudd. Den lille jenta som blir sittende i en krok, hvor ingen barnehagetanter har tid til å se henne, eller ta seg av henne.
Hun spør likefrem: "Hvor ble det av muligheten til å gi barna læring, omsorg og opplevelser? Det er ikke mulig å følge opp og virkelig se hvert barn med bare to voksne på avdelingen. Det går bare ikke. Og Nora, tenker jeg med klump i magen, hun må jeg få bedre tid til i morgen."

Som foreldre kan man med rette spørre om man kan stole på at barna har det bra i barnehagen. Barnehage tilrettelagt for barn? Som utearbeidende foreldre, som er avhengig av barnehageplasser som tilsyn til barna mens man er på jobb, så kan man ikke finne seg i at barna ikke blir tatt ordentlig vare på. Barna har krav på kvalitetstid og bli sett! Tilpasset hvert enkelt barn!

I pedagogiske utdanninger så lærer man om differensiering og tilpasset opplegg, som skal favne alle barna. Hva hjelper det å lære fine metoder, om det ikke blir gitt ressurser fra myndigheter, nok til å ivareta den viktige kunnskapen, og videreføre nettopp det i arbeidet?

Dobbelmoralen og hykleriet til denne AP-regjeringen er makeløst! La oss få annet enn tomme lovnader, løgn og bedrag! Det norske folk har ikke bruk for slike politikere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.