19 april 2013

Kommunene er nedsyltet av gjeld

Stoltenberg sa i sin åpningstale til Arbeiderpartiets landsmøtet at han ikke liker denne svartmalingen av tilstandene i landet. Han mener det er ikke slik som media skriver og folket erfarer. Man må jo kunne spørre om stasministeren og jeg lever i to forskjellige verdener!
Han har tidligere kreditert seg og sitt parti med at kjøpekraften i Norge aldri har vært større enn nå, under hans styre. Men han har unnlatt å nevne hvor gjeldstynget folket er, der de bor i belånte hus med gjeld til langt over pipa, med en nedbetalingstid på 40 år, som livslange gjeldsslaver. Kjøpefesten som han mener folk boltrer seg i, foregår på lånte penger. Når folket er sterkt belånt så innskrenkes handlingsfriheten. Folket blir kneblet. Staten har makten! Det er mange måter å holde folk på plass med, denne regjeringen bruker økonomi, gjeld. Et gjeldstynget folk tør ikke opponere, man blir handlingslammet... for en stund. Hva skjer når folket er lei av ligge søvnløs av økonomiske bekymringer og gå sultne til sengs? Før eller siden vil de mobilisere kreftene som skal til og slå seg ut.

Kommunenes gjeld øker med en halv milliard kroner per uke i dag. I 2006 var gjeldsgraden i kommunene på 15% av de totale inntektene. I 2012 var den på 45%. Nå er den snart på 75% av inntektene. Man trenger ikke være rakettforsker i økonomi for å se konsekvensene av en slik utvikling!
Steinar Mediaas som er økonomikommenator i NRK sa på morgen-nytt i dag [se 22,30 minutt ut i opptaket] i andre land er det gjeldstak på hva kommuner får ta opp i lån. I Danmark får ikke kommuner ta opp lån annet enn til energigivende tiltak som bringer inn penger i kassa. De fattige kommunene vil slite når renten går opp og  lønningene ned. Samlet har norske kommuner gjeld for 350 milliarder. De mister inntektsskatt og flere vil bli sosiaklienter, som må få supplerende hjelp over sosialbudsjettene, som er kommunalt ansvar.
Den store innvandringen blir rent tapsluk for kommunene, hvor innvandrere får tilskudd fra staten kun de første 3 årene. Når de ikke får seg jobb og heller ikke har krav på arbeidsledighetstrygd, går utgiftene rett på kommunene over sosialbudsjettet.
I Stjørdal har kommunen besluttet å bygge et kulturhus til 700 millioner med lånte penger. [se 7,10 minutter ut i opptaket] I Stjørdal er det Senterpartiet som har ordføreren. Debatten om kulturhuset har gått heftig i lokalavvise, der politikerne nektet folkeavstemning om saken, for de visste at majoriteten var mot det. Hvilke folkevalgte politikere! Alt for å sette sine spor etter seg. 
Slik er de økonomiske tilstandene i landet, mens Stoltenberg og kompaniet hans sender flere millioner til Polen, så fuglepassere skal få titte på fugler i skogen! Arbeiderpartiets økonomer påstår det er bare de som har en ansvarlig politikk og advarer mot den blå siden på ytterste høyre fløy.
Jeg gir ikke fem flate øre for økonomene i det partiet. Det er rene skjære mafiaen! Nå må folk våkne å se gærnskapen som sitter i denne regjeringen. Man kan saktens stille spørsmål hvor Stortinget har vært i disse årene, der AP har fått herje fritt med befolkningen!
Man kan også spørre hvor VG, Dagbladet og de andre tabloidavisene er, når det gjelder å dekke slike forhold i norsk økonomi, som er av høyst interesse for befolkningen å vite. Men det tåler kanskje ikke dagens lys og pressen er instruert av partiet?

Les hele saken her på NA-24


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.