07 mai 2013

Tiggere inntar landet

I år som i fjor og årene før er tiggerne på vei til Norge, hvor de inntar storbyene til plage og irritasjon for store deler av befolkningen. Lommetyverier og ran er endel av gesjeften de driver mens de er her. I Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen topper rumenere lista over utlendinger som blir tatt for vinningskriminalitet. Folk er redde, folk er sinte, folk går omveier der de sitter i gatene og rasler med begrene sine og noen drar på sure trekkspill de ikke kan spille på, som blir mer å høres som sjenerende støy. Mange av de er så frekke at de kommer helt opp i ansiktet på en og rasler med disse begrene, hvor de freser som villkatter om du bestemt ber de trekke seg unna. Jeg har selv opplevd det flere ganger og jeg misliker å få fremmede mennesker så opp i ansiktet mitt, som jeg ikke har invitert inn.

Arbeiderpartiet besluttet på landsmøtet sitt å la det fortsatt være lov å tigge i dette landet, tross de massive protestene fra befolkningen. En spørreundersøkelse i Adresseavisen hvor over 20.000 mennesker svarte viste at over 95% ville ha slutt på tiggingen. Tross det så handler politikerne mot folkets ønsker. Det defineres som politisk forræderi, når en regjering som er valgt inn av folket går mot folkets vilje.

Botanisk hage er nødt å innskrenke åpningstidene på grunn av tiggerfølgene som slår seg ned i parken og driter ned hagen der. Det er ikke trygt og forsvarlig å la barn og folk ferdes i hagen der med all den menneskelige avføringen som tiggerne legger fra seg i buskene der. Når bedrifter slik må innskrenke åpningstidene så blir det også mindre behov for ansatte. Er det riktig at norsk næringsliv og serviceinstitusjoner skal lide og ansatte skal bli arbeidsledige eller miste stillingsandel som følge av at disse tiggerne skal få lov å herje fritt i landet her?
Tok et dypdykk i arkivet og fant en artikkel fra 2008 hvor lensmann Even Olden i Trysil besluttet å straffe folk som tisset i naturen på påskefjellet, med å heve bøtene på den slags etterlatenskaper i naturen til hele 10.000 kroner. Det nærmer seg et paradoks, når rumenerne kan tillate seg å drite og urinere ned parkanlegg og trappeoppganger i tettbygde bystrøk, uten konsekvens fra denne regjeringen.

Faremo sa man ikke kunne forby fattigdom. Nå er det ikke de fattige som har ressurser til å komme seg hit til landet å drive med denne aktiviteten. De fattige har mer enn nok med å skaffe seg penger til mat så de greier ikke å skrape sammen så mye penger at de har til reisen til Norge, og hjemreiser flere ganger i løpet av sommersesongen.
De som er fattige har krav på sosialhjelp i Romania, hvor de kommer fra.

Se dokumentaren under her, som BBC har laget om de rumenske tiggerne i London. Se hele filmen og da viktig å få med slutten. Hvor reporterene følger de til Romania og filmer hvordan de bor der:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.