29 september 2012

Politiets mangel på ressurser

Hvordan man får politiet til å komme når man trenger dem. Bjørn fra Hosle i Bærum visste råd:
Han var på vei for å legge seg da hans kone sa han hadde glemt å slå av lyset i garasjen. Garasjen lå i tilknytning til huset og Bjørn åpnet bakdøren for å gå og slukke, men oppdaget plutselig at det var folk der inne som holdt på å forsyne seg av noen av hans ting. Han ringte politiet, som spurte om noen hadde kommet seg inn i huset. Han sa nei. Politiet svarte at alle politibilene var opptatt, og rådet ham derfor til å låse alle dører, så skulle de sende en bil når det ble noen ledig. OK, sa Bjørn, la på røret og telte til tretti. Da ringte han politiet igjen. “hei, jeg ringte nettopp om at det var noen som stjeler fra min garasje. Nå behøver dere ikke komme, for jeg har skutt dem”. Så la han på. I løpet av få minutter var 6 politibiler, et helikopter, en brannbil og to ambulanser på plass. De tok tyvene på fersk gjerning. En av politimennene gikk bort til Bjørn og sa, “Jeg synes du sa at du hadde skutt dem?” Bjørn svarte: “- Og jeg synes så tydelig du sa, at dere ikke hadde noen ledige biler!”

Fra en historie til en annen:
I Sykkylven har et firma tatt saken i egne hender, der de er blitt rundstjålet i flere år, uten at politiet har grepet inn. De så seg lei og fikk fakket tjuvraddene selv, der politiet sviktet. De tok bilen til kjeltringene og knuste den med  krokløftet på en lastebil. Dersom man tar tyver på fersk gjerning så er det én telefon som gjelder - nemlig å ringe politiet, sier representant fra politietaten i Ålesund. Men hva hjelper det å ringe politiet å få beskjed om at det ikke er ressurser å sette inn, hvor de henlegger sakene etter å ha lest anmeldelsespapirene?
I denne lovløse rettstaten må borgervernet tre inn, da politiet ikke er å lite på lenger i denne røverstaten blitt.


Trenger du bistand fra politiet kan man ikke føle seg trygg for at de er på plass når du trenger de. I Telemark mangler politiet ressurser til å rykke ut på kort varsel. Der brukte de tre kvarter på en utrykning til Bø etter en nødmelding fra den 26 år gamle kvinnen som ble funnet drept i en hytte på Notodden. Hvor mange liv skal denne regjeringen indirekte ta livet av, ved å holde igjen på ressursene til befolkningen på slik måte at liv går tapt på grunn av underbemanning og manglende midler?

Nå vil politiet ha fri på natten i helgene, og forlanger fri fra klokken 02.00 på natta.  Det på det tidspunkt hvor befolkningen trenger de aller mest, når utesteder stenger og byene er fulle av folk, som på dagtid. 
Nestleder i PF Hordaland, Ewald Grane, forklarer ønsket med at skiftene fra 18.00-04.00 er svært belastende.
Hva er det disse pinglene av politifolk innbiller seg at de går til, når de velger nettopp politiyrket? Med så manglende forståelse for samfunnet må man virkelig spørre om disse er skikket til å bekle slike stillinger i hele tatt! Man kan bli matt av all idiotien som kommer frem! Det er så absurd at man kan ha problem med å lese det som står som fakta eller en vits.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.