20 august 2013

Makten som dreper. Hvem er førstestatsadvokat Geir Kavlie?

Jeg blogget tidligere et stykke om Økokrim som jaget Thorbjørn Myhre inn i døden. Anbefaler å lese det for å kunne se hele saken, med bakgrunn i hva det dreier seg om. Kort sammenfattet ble Thorbjørn Myhre beskyldt av Økokrim med førstestatsadvokat Geir Kavlie som fører i saken, for å ha unndratt flere millioner kroner som takstmann i sin kone Joan Myhres firma. Han ble frifunnet i alle rettsinnstanser som saken ble anket til, etter sin død. Økokrim gjør ingen ting for å rette opp den feil de har gjort ved å stemple Thorbjørn Myhre som en kjeltring for hele Norge og verden. Joan Myhre godtar ikke at Økokrim skal la et slikt dårlig ettermæle stå på sin mann og er fremdeles i harnisk sak med førstestatsadvokat Geir Kavlie, som er ansvarlig for dette "drapet" av en uskyldig mann. Oppfølger i saken kan leses på Nettavisen, presentert av journalist Kjetil Mæland (forøvrig en journalist jeg vil anbefale alle som har saker, hvor de blir herjet med av statsmakten å ta kontakt med).
"-Jeg kjenner meg ikke helt igjen. så lenge Økokrim har bedt om at man avsa en frifinnelsesdom, og lagmannsretten avsa en slik dom, så føler jeg det er dekkende, sier Kavlie."

Hele saken der skjermdump er tatt, kan leses her.

Kjære deg advokat Geir Kavlie, er det selvinnsikten din det skorter på, eller er du full av ondskap, der du ikke begriper, eller vil begripe de overgrep du har vært med på, og som du ikke forstår å rette opp??! Dine holdninger vitner om en menneskesyn som bør skremme vannet av de fleste!

Dette er ikke eneste saken du herjer med folk i, som du misbruker makten du er gitt i stillingen som førstestatsadvokat Geir Kavlie!
Det sitter en mann i Brasil, Arvid Birkeland, som trenger din innsats for å oversette dokumentene som vil renvaske han, som de brasilianske rettsmyndigheter trenger for å slippe han fri, der han er beskyldt for å har ført skitne penger ulovlig inn i landet. Økokrim har gått god for at pengene Arvid tok med var hans egne, og lovlige, men du nekter å oversette dokumentene for han. Du løfter ikke en finger for å hjelpe Arvid Birkeland ut av den vanskelige situasjonen han nå lever i på syvende året, i Brasil. 
Det har resultert i at Birkeland er dømt til 11 års fengsel for noe norske myndigheter vet han ikke har gjort. Av den grunn får han ikke reise fra Brasil og hjem til Norge. I den situasjonen Arvid er, så har han ikke økonomi til å leie folk til det arbeidet selv, etter at dere har tvunget han til å bruke mye penger på denne saken. Skal du drepe nok et menneske med makten du øver som førstestatsadvokat Geir Kavlie? 

Nå er det på høy tid og overtid at du bør komme deg ned av din høye hest og se hva du gjør mot mennesker! Uskyldige mennesker som lider stor urett og overgrep på grunn av dine handlinger og manglende vilje til å rette opp de feil du har begått!
Skal du fremdeles sitte der passiv i maktrollen din til det ender opp som det gjorde med Tjostolv Moland?


Flere trykker på og forsøker å bringe statsadvokaten til handling.

Den norske stat er blitt folkets fiende! Det kan ikke bortforklares!
La oss sammen bidra til å stoppe disse maktovergrepene fra statlige organer! Slutt å vær redd! Si hva du mener, høyt og tydelig! Slike maktovergripere får ikke mer makt enn folket gir de.Et utdrag av Arnulf Øverlands dikt fra 1937:

"Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!

Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!


Tilgi dem ikke; de vet hvad de gjør!
De puster på hatets og ondskapens glør!
De liker å drepe, de frydes ved jammer,
de ønsker å se vår verden i flammer!
De ønsker å drukne oss alle i blod!
Tror du det ikke? Du vet det jo!"Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.